trött i barca

19:49:24 - 2013-11-30 / 0 kommentarer
 
Hejhejhejhej , hoppas ni har en bra helg.
Gårkvällen blev mycket lyckad. Jag, Nicolina och Jessy åt på en tapasrestaurang som heter La Flauta, den var mycket bra och trevligt. Det var jättebra service och personalen var jättetrevlig, maten kom fort och det blev mycket prisvärt för oss och våra studentplånböcker. Vi beställde tre rätter var och det var blandannat patatas bravas, stora räkor, stekt svamp och sparris, två baguetter varav ena med tre sorters ostar och ena med chorizo och ost och mini hamburgare, plus en kanna sangria som vi delade på. Vi åt ända till klockan blev halv ett och ändå var det fullt på restaurangen. Jättelyckat!
 
Idag har vi gått runt i två shoppinggallerior, lite fel dag att besöka för att alla spanjorer är ju självklart lediga så det var huuuuuuuur mycket folk som helst. Vi besökte MareMagnum som var sådär, vi kommer inte besöka den igen. Dock låg den fint till, vid en hamn med massor av fina båtar. Andra som vi besökte var Diagonal Mar, den var bättre och där åt vi en supergod lunch: hemgjord hamburgare och pommes till ett rimligt pris eftersom hamburgaren var såååå stora och man fick mycket pommes. Efter lunchen gick vi runt i affärer och jag köpte en foundation från BareMinerals som kostade här 260 kr och i Sverige 420 kr, så man måste passa på! Köpte även kläder till min syster, så nu får det vara nog till henne. Sista veckan ska jag bara köpa saker till mig själv hehe.
 
Första bilden är på den goda lunchen idag och resterande är från gårdagen då vi gick upp för berget till Parc Guell och den fina utsikten.
 

viernes!

20:10:30 - 2013-11-29 / 0 kommentarer
 
 
Hola a todos!
Jag upptäckte nyss att min minneskortläsare har gått sönder (blir så arg när saker går sönder, onödigt) så idag får ni tyvärr inga fina bilder, men två från mobilen får duga. Idag har jag och Felicia varit på vår praktikplats och visat bilderna som vi har tagit under veckan för våra ''chefer''. De gillade bilderna och vi fick också nya uppgifter som ska genomföras nästa vecka. Efter jobbet åt vi en billig lunch på mcdonalds, hehe ja... Sen efter det har vi åkt och turistat. Vi har sett Sagrada Familia, dock är det massor med bygg på kyrkan så man får inte till några bra bilder, alla grejer förstör och det blir inge snyggt.... Efter det åkte vi till Parc Güell, och vi förstod inte att man ska upp för en lååååååååång backe för att komma dit så det var bara att kötta, men det var värt mödan för där var det världens finaste utsikt.
 
Nu är jag hemma och har tvättat håret innan vi ska dra ut och äta en god middag på restaurang, förhoppningsvis. Sedan får vi se vart kvällen leder oss. I helgen ska vi åka till Montjuic och spana in några shoppinggallerior. Hasta luego!

tisdag 28 november

21:50:16 - 2013-11-28 / 0 kommentarer
 
 
 
 
 
 
 
 
Det har varit en lång dag idag. Nu när det har gått några dagar som vi har varit här märker man att man blir tröttare och tröttare för att man gör mycket. Vi strosar runt mycket och går hellre än att ta tunnelbanan ibland. Så nu snart blir det en tidig kväll så man får ordentligt med sömn för snart börjar helgen. Tiden har gått jättefort, men ändå inte eftersom dagarna känns långa.
 
Idag har vi iallafall strosat runt på Passeig De Gracia och Las Ramblas för att fota uppgifterna till våran praktik. Vi skulle fota business människor som skulle blandannat till jobbet, eller till ett möte, som åt lunch eller liknande. Alltså vi skulle vara lite som paparazzis och fota människor i allmänhet, det var ganska svårt eftersom jag har inget bra objektiv till det och man blir lite nervös när man fotar människor som inte har den blekaste aning om det, hehe. Den andra uppgiften var att vi skulle fota lite juldekorationer som hänger runt om i staden. Imorgon ska vi till kontoret och visa bilderna, samt redigera så vi behöver ha med både dator och kamera, kommer bli tuuuuungt att bära. Efter praktiken har vi ingen skola så då ska vi åka till Sagrada Familia och Parc Guell, äntligen!!
 
Vi hörs när vi hörs, ha en bra helg!

det är gött i barcelona

22:28:00 - 2013-11-26 / 3 kommentarer
 
 
Barcelona är en väldigt najs stad. Nu har tredje dagen gått och det mesta har gått bra än så länge. Imorgon är vår första spanskalektion. Jag är i gruppen som har lektion från 16.00 till 17.30 eftersom jag praktiserar innan. Jag och Felicia besökte våran praktikplats idag, vi träffade Mateo som berättade vad vi ska göra. Vi ska alltså gå runt i Barcelona och fotografera åt företaget. Varje fredag ska vi vara på kontoret och redigera bilder, om inte strosar vi runt i staden och fotograferar.
 
Idag har vi också upptäckt nya ställen. Vi har åkt buss på den långa gatan Diagonal till shoppinggallerian L'Illa, den var helt okej, inget speciellt sådära. Det som var någorlunda bra var att det fanns Primark, så Felicia shoppade loss där inne. Jag själv fick agera stöd och smakråd, hehe. Efter det tog vi en fika på Starbucks, drack min efterlängtade varma choklad med grädde, mums!
 
Däremot kan jag tipsa er om en annan galleria vi var på idag. Vi tog tunnelbanan till Torras i Bages, röda linjen. Gallerian heter La Maquinista och den var mycket bra. Vi råkade bara snubbla över den, egentligen ville jag till Hollister och förstod inte att Hollister var en affär i en galleria. Gallerian var mycket bra. Den var lugn, väldigt stor och hade massor med intressanta affärer, också klassiker som Zara, Mango, Berschka, Pull and Bear och Forever21. Den kan rekommenderas! Det var inge folk där, väldigt lite, så det uppskattades. Muy buena!
 
Nu blir det lite skönhetssömn så man orkar med den långa dagen imorgon. Buenas Noches!
 

andra dagen i barcelona

23:37:20 - 2013-11-25 / 0 kommentarer
 
Foto: Jag
 
Hej alla! Hoppas ni har det jättebra i kalla Sverige höhö. Idag lyste solen faktiskt och det var riktigt skönt att se den, kan inte minnas senaste gången jag såg solen faktiskt, ganska sorgligt. I solen är det hur skönt som helst och man fryser absolut inte. Idag har vi varit på skolan i några timmar, vi har träffat de som jobbar på IS Barcelona (Internationella skolorna Barcelona) och våra lärare. Alla verkar jättebra och är väldigt trevliga så lektionerna ser jag fram emot. Idag åt vi vår första lunch ute på rasten, vi gick till SkiBar som ligger bredvid skolan och där var det jättegott. Jag beställa in en tortilla (omelett med potatis) och en varm macka med bacon och ost, självklart drack jag en cola. Det känns mer okej att dricka läsk utomlands till lunch, varför vet jag inte, men det smakar bättre bara.
 
Idag träffade vi också fotografen Santiago som ska hålla i våra fotoprojekt under de kommande veckorna. Observa: detta är inte min praktikplats. Imorgon ska jag till min praktikplats och få info medmera. Som sagt, vi träffade Santiago i hans coola studio och tog knasiga bilder på alla. Där var vi i ungefär två timmar, sen var det bara att skynda hem medan vi gick vilse i tunnelbanan (mycket komplicerat) för att äta middag. Nu är det sömn som gäller. Tro det eller ej, men jag sov bra här förra natten, så jag hoppas jag sover minst lika bra nu. Natti!
 
 

Arc de Triomf och La catedral

21:24:39 - 2013-11-24 / 0 kommentarer
 
 
 
 
Efter att jag skrev förra inlägget har vi bara strosat omkring på stan och kollat läget. Vi fick också en liten guidad tur av vår lärare, Manuel. Inte så mycket annat man kunde göra ikväll eftersom det mesta var stängt, men ändå var det liv och rörelse i stadens mörker. Skönt att komma hem och ta av sig skorna och göra ordning sig inför natten. Har inte fått så mycket sömn på senaste så det blir en tidig kväll. Kommer nog sova som en stock!
 
Imorgon har vi skola mellan 10 - 15.30, annars ska vi äta en god lunch och sitta på skolans berömda takterass. Efter skolan ska vi gå runt och fota en massa, se på Gaudis arkitektur och besöka El corte inglés. Godnatt!
 

anlänt i barcelona

13:03:37 - 2013-11-24 / 1 kommentarer
 
Nu har jag äntligen kommit fram till Barcelona och lägenheten jag ska bo i. Jag bor väldigt centralt så det är hur bra som helst. Jag bor i Arc De Triumf tillsammans med min värdmamma, Teresa och en annan student som också bor här, från frankrike. Resan gick bra hit, dock sov jag inte så mycket som jag hade hoppats på.
 
Min värd var den första som kom till mötesplatsen så vi gick tillsammans till lägenheten vilket var en liten bit. Min värdmamma pratade på och det var lite svårt att förstå, men det gick ändå bra. Här pratar man ju så fort och jag insåg att jag behöver öka ordförrådet för att förstå bättre. Nu har jag gjort mig hemmastadd och packat upp mina väskor. Klockan två ska vi äta lunch här hemma, (paella) och efter det tänkte jag, Nicolina och Felicia gå ut och kika omkring för senare klockan halv sju ska vi möta Manuel vid Katedralen.
 
Nu börjar detta äventyr!
 

The day before

16:07:05 - 2013-11-23 / 0 kommentarer

Idag är dagen. Dagen innan avresa. Just nu är jag påväg hem efter att ha varit i Bromma blocks med mamma och syster, har köpt lite fina presenter till min värdmamma i Barcelona och så har vi fikat lite. När jag kommer hem ska är det saker som ska fixas, blandannat naglarna ska målas, väskan ska packas och sen ska jag träffa mina vänner för ett sista häng. 

Resan känns fortfarande så overklig men ändå inte. Jag ska bo ganska centralt i Barcelona med en kvinna på 60 år, det ska också bo en fransk student där så det ska bli spännande. Jag är supertaggad på att få resa och upptäcka en ny stad. Åh detta kommer bli så bra. 


save the date

13:57:00 - 2013-11-21 / 1 kommentarer
 
Nu är det mycket pågång innan jag åker iväg. Just nu sitter jag i sängen med laptopen och pillar lite på min nya lilla resväska, som är någon form av lila och vinröd, hihi. Har lagt ner nytvättade kläder som ska med, bara för att testa lite och så. Jag är precis hemkommen från gymnasiemässan där jag representerade min skola, Kungstensgymnasiet, mitt pass var från klockan nio imorse till halv ett. Nu är jag hemma och ska plugga lite, fixa lite, ja ni vet sådant smått.
 
Här får ni en liten lista med vad som händer i livet och vad som hänt.
 
- Stå på gymnasiemässan, torsdag förmiddag
- Skriva ut viktiga papper inför resan
- Gå på bio och se Hungerspelen
- Gå på sista fotbollsträningen på tre veckor
- Packa, packa, packa
- Tvätta, tvätta, tvätta
- Äta massor med gott, bacon och kladdkaka, haha lol
 
För er som undrar, jag reser iväg söndag tidigt på morgonen, planet går 06.45, så det är upp på natten (morgonen) som gäller, jippie!

love it or hate it

13:09:00 - 2013-11-20 / 0 kommentarer
 
plus
+ Ordet produktiv. Älskar när man har varit produktiv i skolan och pluggat häcken av sig, fått massor med saker gjorda och när man kommer hem kan man göra något att äta för att sedan sitta och kolla på serier hela kvällen. Bästa känslan.
 
+ Att snart sticker jag från detta land och när jag kommer hem kommer det bara vara en vecka kvar till julafton.
 
+ När man känner sig bättre än alla andra.
 
+ Tumblr. Bästa stället om man vill drömma lite.
 
minus
- När min dator blir så himla varm på undersidan, vad är det som pågår? En brand inuti min dator? Gillar det absolut inte, känns som den ska explodera.
 
- Att man är så beroende av pengar. Att pengar kan förändra så mycket och att pengar är en faktor som spelar så stor roll. Varför ska allt kosta? Why God, why?
 
- Att jag inte är så smart som jag vill vara. Jag vill kunna vara nyanserad för det är det som krävs nuförtiden för att få högre betyg på de flesta uppgifterna, hatar det ordet, nyanserad. Vad menas med det liksom? GY11 in my ass.

om vi levde i en perfekt värld

21:16:33 - 2013-11-19 / 0 kommentarer
 
Ge mig alla dessa fina och vackra, underbara ting. Vitt och fräscht, standard svart, snygga grått, fina vinrött och underbara ljuslila. Ge mig detta nuuuuuu, alla saker är från & other stories som jag för övrigt har gått och blivit kär i. Jag får nöja mig med min svarta kofta och mina sminkprylar därifrån så länge....
 

tips?

19:01:48 - 2013-11-18 / 2 kommentarer
 
 
 
Som ni vet så åker jag snart till Barcelona. Det är allt jag tänker på just nu haha, så ursäkta om det blir tjatigt här i bloggen. Jag undrar om ni har några tips från Barcelona? Tipsa om vad som helst, smultronställen, restauranger, kafféer, klubbar, barer, fotoställen, parker, affärer, vad som helst! Jag är öppen för allt, haha.... Jag har varit i Barcelona när jag var mindre, men det kommer jag inte ihåg någonting från, så det är som att besöka en ny stad. Alltså, mycket spännande. Så... tipsa, tipsa, tipsa!
 

café sirap

23:14:35 - 2013-11-17 / 0 kommentarer
 
Detta brunchställe som ligger i Vasastan åt vi på för några veckor sedan när vi skulle bjuda Emma på brunch, som för övrigt hade fyllt år. Det var suuuuupergott och jag älskar verkligen amerikanska pannkakor och bacon. Så gott. Kommer definitivt gå tillbaka när jag får chansen. På tal om mat ser jag verkligen fram emot Barcelona och att få äta all god mat som kommer finnas. Inte långt kvar nu!
 

nedräkning till barcelona

22:18:11 - 2013-11-16 / 0 kommentarer
 
Om en vecka sätter jag mig på flygplanet som ska ta mig och mina vänner till Barcelona. Där ska vi  bo hos våra värdfamiljer, praktisera, plugga spanska och leva livet medans vi kan. Det känns väldigt overkligt, men samtidigt är jag hur taggad som helst och vill bara iväg nu. Gruppen som är där nu skriver att det är hur bra som helst, så nu längtar jag mycket. Idag har jag varit och köpt grejer inför resan: skönhetsprylar, en liten resväska, mobilväska m.m. Det börjar närma sig.
 
Nu ska jag ta mig lite caffe latte glass och se några avsnitt av grey's anatomy, ser om allt igen för det är så bra.


kontakt:
[email protected]

Follow on Bloglovin