snart blir du min

23:59:00 - 2014-03-28 / 2 kommentarer
 
Mycket klädsnack nu, men det är ju så najs. Högst upp på listan står croppade toppar. Behöver en eller två som jag kan variera mellan med mina loose-fit pants, dem är ju så höga i midjan (till naveln) så jag behöver något som kompletterar det. En tajt kort topp skulle sitta fint, vet dock inte färg, antingen en svart som funkar året om eller en i någon härlig färg. Egentligen vill jag ha en midjekort stickad tröja också, men det har jag dock inte sett mycket av, så vi får se hur det blir. Jag kan ju alltid köpa två vanliga toppar och kombinera dem med någon av mina koftor som jag har, borde spara på koftorna och använde dem jag har, höhö.
känns som att studiebidraget borde komma nu innan jag dööör, haha, på måndag då jevlar!
nej, nu ska jag stänga av och sova. imorgon väntas tidig fotbollsmatch och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda. godnatti

spring is coming

16:56:26 - 2014-03-27 / 2 kommentarer
 
idag har det varit en chilldag, började halv ett och slutade klockan två, hade en lektion. Så jag fick sova ut, hann äta en bra och stadig frukost och allt vad det innebär. älskar att våren börjar komma nu sakta men säkert, älskar att solen strålar också, det kunde varit nååågra grader varmare bara så skulle det vara perfekt. efter skolan åkte jag och sökte jobb, lämnade mitt cv i en butik och nu är jag hemma och har gjort en sjukt god pastapesto med bacon, så goooottt. nu väntar plugg, one tree hill tittande, laga köttfärssås och träning. hoppas ni har det gött.

q/a

23:23:00 - 2014-03-26 / 0 kommentarer

Först och främst vill jag säga att din blogg är ett ljus i min annars intetsägande vardag. Sedan undrar jag något så enkelt som vad du vill jobba med i framtiden, och vad det är med just det yrket som tilltalar dig?

 

 Tack så jättemycket, vad kul att du gillar min blogg, roligt att någon gör det, haha. I framtiden vill jag jobba inom media och reklambranschen. Jag vill typ jobba med grafisk design, fotografi och bildbehandling, något i den stilen. Jag kan se mig själv i framtiden jobba mig uppåt som art director eller projektledare. Kanske syssla med fotografi vid sidan av? Vet inte riktigt. Jag gillar att göra digitala saker tillexempel kombinera text och foto till någon affisch / reklamkampanj, layouta tidningsuppslag och så gillar jag ju att fotografera. Det som tilltalar mig det yrket är att det verkar så himla roligt och jag är ju också intresserad av det, jag vet inte något annat som jag skulle kunna tänka mig att jobba med.

 

För att du ska kunna känna det där inre lugnet man får när man gör något man bara älskar, som gör att både hjärtat och själen känns lite lättare - vad gör du då?

 

Oj, vilken svår fråga, men rolig och intressant! Jag brukar lyssna på någon bra låt jag tycker om och sjunga högt tillsammans med sångrösten. Annars brukar jag äta något gott, typ jordgubbar, kladdkaka, glass eller god mat, köpa något jag vill ha, typ ett klädesplagg. Eller bara gosa in mig med täcket i sängen. Sova väldigt länge också, jag älskar att sova och sova läääänge också, älskar när jag kan gå upp när jag vill och hur sent jag vill.

 

coldplay, mumford and sons, adele och james blunt är mina favoriter som jag både lyssnar och sjunger till ;)
 

vilken är din favoriträtt?

 

Har inga specifika rätter på det sättet, mina favoriter är asiatisk mat och pasta. Vi har en thairestaurang här där jag bor och det är en av mina favoriter, där brukar jag beställa deras friterad kyckling och nudelwok, eller sushi, sååå gott. Jag gillar också att göra en krämig carbonara och min hemgjorda tomatsås på enbart färska tomater och lite grädde, samt bacon och mozarella till det.

 

Hur skulle du beskriva din stil du har nu om du jämför med din "gamla"? när "bytte" du stil?

 

Stilen som jag har nu skulle jag säga att den är modern, stilren, enkel, basic och bekväm. Jag gillar kläder som är lite större i modellerna, särskilt när det kommer till toppar och tröjor, alla mina stickade tröjor är oversize och jag föredrar lösa linnen och t-shirts, allt ska vara löst. Jag har alltid haft en ganska basic och stilren stil, men med åren har den bara blivit snyggare och snyggare. Tror det har med åldern lite också, man finner sina plagg som man tycker mest om och passar bäst om, sedan håller man sig till dom och liknande plagg.

 

 Oj, när jag bytte stil? Nu på sista tiden har jag ju köpt lite annorlunda plagg som jag inte annars skulle köpa, typ som lösa och vida byxor och en lång blazer, men jag gillar att uppdatera min garderob och älskar känslan av nya kläder som jag vet jag ser bra ut i och passar i. Nu till våren kommer jag testa lite nya saker som jag inte haft förr, men jag skulle säga att jag bytta stil nu i gymnasiet när jag har fått träffa på nya människor som gett mig ny inspiration, inspiration som jag kan skapa något eget av.

 

Bästa senaste köp?

 

Min lilla svarta läderväska, mina blåa croppade jeans, min ribbade svarta långärmade tröja, mina lösa byxor och min svarta långa blazer/ kappa. Mycket grejer, men jag är så nöjd med alla mina senaste köp.

 

 

Är du nöjd med din kropp?

 

Ja, men det är jag, nöjd med min kropp. Jag brukar klaga mycket över den, men det är bara något jag gör, mycket av det man säger är klagomål, klagomål som jag inte tänkt över, utan som mest är spontana. Men innerst inne är jag nöjd med min kropp, jag kan leva med den och jag är glad över att inte vara överviktig eller underviktig. Visst finns det saker jag vill förändra, kanske lite smalare lår och mage, men överlag är jag nöjd. Det som jag är mest nöjd med är att jag har muskler, även om jag kan tycka mina lår är stora så är det för att de är starka och är stora pågrund av musklerna. Det som kanske är lite orättvist är att mina muskler kanske inte syns lika mycket som på en smalare tjej. Men jag känner ju själv att om jag spänner mina lår, vader eller armar så känner jag ju att det är hårt som sten där. Det man ska göra är att bara fokusera på sig själv, allt du gör med din kropp ska vara för dig själv. Ät vad du vill, gör vad du vill utan att tänka på hur någon annan kommer tänka, bry dig inte om andras åsikter. Den enda du ska göra nöjd är dig själv. Tips från coachen! Låt inte någon sänka dig själv.

 

Rider du mycket? Du har ju hästar men du skriver aldrig att du rider.

 

Nej jag rider inte, det är min mamma som har hand om hästarna mest, och min syster. På somrarna brukar vi ta ut hästarna till landet och då rider jag för att det är roligt bara. Jag är inte speciellt duktig på det, men jag kan grunderna och det är det enda jag behöver.

 

Hur känns det att ta studenten? :)

 

Det känns så sjukt overkligt, tiden har gått läskigt fort och jag kan inte förstå att gymnasiet snart är slut. Att jag är vuxen på riktigt snart och ska ut i arbetslivet PÅ RIKTIGT. Det känns väldigt läskigt, men samtidigt sjuuukt roligt och spännande, jag har hela livet framför mig och jag kan göra vad jag vill.

 

Vilka är dina favoritserier?

 

One Tree Hill och Grey’s Anatomy

 

 

 

vad jag har fattat så går du fotolinje på gymnasiet. vilket gymnasium? vad tycker du om det och hur är människorna som går där? är det mycket plugg?

 

Yes det gör jag, jag går på Kungstensgymnasiet som ligger inne i stan, nära Odenplan och Rådmansgatan tunnelbana, där går jag det estetiska programmet med inriktning fotografi. Jag tycker skolan är jättebra och det är en rolig linje, det som är bra är att linjen också är högskoleförberedande så jag kan söka till universitet. Det är kul att skolan är så inriktad på fotografi och att min lärare är mycket kunnig och samtidigt yrkesverksam. Vi har en härlig atmosfär i vår skola, på cirka 300 elever, många känner många och vår klass har bara fått bättre och bättre sammanhållning.

Det som är extra roligt tycker jag är att vi har en nära relation med våra lärare, vi kan skämta med dom, vi kan snacka om nästan vad som helst, vi kan liksom vara personliga med dem och skratta med dem, det tycker jag är hur bra som helst. Det är inte som det typiska gymnasiet då läraren är bara där för att lära ut något som man tycker är tråkigt, och att läraren bara är en lärare, som man enbart pratar med om ämnet och betyg. Ja såklart det är mycket plugg, det är nog mycket plugg i varje linje som är högskoleförberedande, dock går det i vågor ganska ofta, ibland är det inte mycket alls och ibland är det mycket.

 

vad gör du i ditt gymnasiearbete?
 
 
jag håller på att göra en hemsida med en portfolio

dagens tanke

17:59:00 - 2014-03-24 / 0 kommentarer
angående utbildning i framtiden. ska jag plugga i fem år? ett program som är 2 år, grafisk design och webbutveckling på tekniska högskolan i jönköping som ger mig en högskoleexamen, 1 år extra för en påbyggnadsutbildning på min högskoleexamen för att kunna ta en kandidatexamen på samma skola och få kunskaper till att bli projektledare, chef etc. och 2 år på bildbehandlareprogrammet på fotoskolan i Stockholm. det är ju najs att kunna mycket och bli bra på mycket, kunskap är makt. och lättare att få jobb. viktig tanke. take note.

olivia palermo

17:53:18 - 2014-03-24 / 3 kommentarer
 
 
 
 
 
Olivia Palermo, vilken kvinna.
 
hejhej och hej förresten. så var det måndag igen och vi övergick till vårat vanliga schema, har ju haft projekt nu de senaste tre veckorna. i april månad är det massor som händer, viktiga inlämningar och prov, påsklov, reser till turkiet på träningsläger (!!!) längtar som fan. ikväll står matte och historia på schemat, ändå ganska chill. matte ska påbörjas nu och i historian ska jag se en film (notting hill), vi håller på med genus i film så jag får välja vilken film jag vill, höhö. chill månad. wienerbröd har jag också ätit. FRÅGESTUND HÄÄÄR
 

loose-fit and wide pants

14:02:47 - 2014-03-24 / 1 kommentarer
 
monki 250 kr
hög midja, loose-fit, vida ben
 

monki: inspiration

22:49:01 - 2014-03-23 / 2 kommentarer
 
 
 
 
 
 
 
 
Älskar monkis smile kampanj just nu. den ger mig så himla mycket inspiration, i fredags köpte jag ett par perfekta loose-pants därifrån. och den här tjejen är så himla ball och snygg, alla kläder ser bra ut i den här kampanjen. favoriten är outfiten på sista bilden, och så gillar jag kjolen med den vita tröjan. löööööve it, ska visa mina byxor och berätta mer om dem senare.
 
påminner er om frågestunden, fråga på om allt ni undrar så svarar jag när jag tycker det är nog. klicka här för att ställa frågor.
 

svart och guld

21:12:59 - 2014-03-23 / 0 kommentarer
 
 
Här är min nya fina väska som jag köpte för två veckor sedan, tror jag? Den är i svartläder med gulddetaljer, dock inte äkta guld, haha lol. Jag behövde en liten väska och denna kommer användas flitigt, tillexempel när man går på stan och inte vill ha någon stor väska, men behöver nånting att ha sina saker i. Köpte denna på & other stories för 1000 kr, väldigt värt det då den kommer hålla länge och läder blir bara snyggare med åren. Dessutom använde jag mitt presentkort på 750 kr för att betala en del av den, så det blev väldigt värt det.

jag behöver boktips

19:42:25 - 2014-03-23 / 5 kommentarer
har ni några gottiga boktips? behöver lite ny bokinspiration, känner att jag vill läsa nya saker nu och inte bara twilight liknande böcker och ungdomsböcker á la katarina von bredow. så ge mig boktips, people. alltmöjligt, vilka böcker är dem bästa ni någonsin läst? funderar på den här japanska författaren Haruki Murakami, är hans böcker bra? Vilket bok av hans ska jag läsa först? tips, tips tips!

muggcake

22:02:49 - 2014-03-22 / 6 kommentarer


Tidigare idag testade jag på att göra muggcake, kladdkaka i micro. Ska erkänna att jag har varit lite skeptisk till det tidigare, men jag var så sugen på kladdkaka och ville testa på det här. Det blev riktigt lyckat och grymt gott också. Grädde och hallon passar så himla bra till kladdkaka också. Plus att det går sjukt snabbt att fixa ihop, speciellt om du bara ska ha en eller två portioner till dig själv. Jag använde mig av Arlas recept och skippade ägget, läste att det blev inge vidare med ägget.
 
Här kommer recept för muggcakes:
 
3 msk smör (45 gram)
3 msk vetemjöl
3 msk strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
 
Börja med att smälta smöret i micron, i en kopp som rymmer minst 3 dl. Blanda ner resten av ingredienserna i koppen med det smälta smöret. Fördela hälften av smeten till en andra kopp, ställ in kopparna i micron och tillaga i cirka 1 - 1,5 minuter. Håll koll på kopparna, du vill ha det kladdigt!

det bästa på morgonen

17:27:00 - 2014-03-22 / 1 kommentarer
 
Att ligga i sängen och bara gona sig till efter klockan tolv på dagen för att sedan gå upp till köket och hämta thairester från kylskåpet för att sedan gå tillbaka till sängen och äta den extremt goda maten samtidigt som one tree hill är på. En av dem bästa känslorna. 
 

dreams are my saviors

23:35:29 - 2014-03-21 / 0 kommentarer
 
här är jag i mina nya favoritkläder, byxorna köptes idag inne på monki. och jag älskar dem, såklart! De är höga i midjan, stora, perfekta i längden, vida och supersköna. me gustaaaa. kul att prova något nytt också då jag aldrig ägt den här typen av byxa förr, har alltid kört på jeans. den svarta koftan är också ny, köpt förra fredagen också inne på monki, det är mer som en tunn kappa, lite kavajliknande (bloggade om den tidigare) med stora fickor. älskar även den väldigt mycket.
idag var det lite som julafton, skolan var skitbra, köpte snyggbrallor, hämtade två paket på posten (ett par nya svarta jeans och en hårprodukt), åt god mat och livet är bara allmänt bra. mina stora inspirationer just nu är kläder i mängder, min vill-ha lista och james blunts senaste album, älskar alla låtarna.
 
förresten, jag har ju frågestund, don't forget! bara att ösa på med frågor, ni kan ställa dem i detta inlägg så svarar jag när jag fått in ett gäng. ha en bra weekend!

me as stan smith

22:44:34 - 2014-03-21 / 1 kommentarer
 
Jag är alltså det nya ansiktet på de ursnygga adidas skorna stan smith. Haha näädå, you wish. Idag i stan fick vi våra bilder fotade och utskrivna av adidas som Stan Smith loggan, är också med och tävlar om ett par Stan Smith sneakers med sitt eget ansikte på!! Asså jag vill vinna!! Vinnaren presenteras den 1 april, så håll tummarna för moí.
ja då var det fredag igen då, har nyss kollat på Let's Dance, vilken skam att Kenza var nästsist, fyfan asså, haha. också ätit mig helt full på baan thai, ortens bästa thaimat, de känner igen oss där nu haha, vi beställer samma sak varje gång också. hehe...
 
funderar lite på att byta bloggportal, känner för ett byte faktiskt, men vet inte vilken bloggportal. Devote känns mest jag, men for.me och nattstad verkar också intressant, men det känns inte riktigt som min stil och brudarna som hänger där är inte riktigt min stil, så ja, jag venne. vad tycker ni? ni hänger väl med om jag byter bloggportal? i hope so :D

-

17:12:03 - 2014-03-19 / 0 kommentarer
Kul.. Fick reda på att det programmet jag vill söka till på tekniska högskolan i Jönköping tar in 60 studenter och förra året var det 250 personer som sökte. Jag hoppas verkligen att jag kan komma in där, vet inte ens mitt meritvärde, jag har ju inte ens läst klart alla kurser på gymnasiet och fått alla betyg. 
Har iallafall varit produktiv idag, någorlunda, jobbat mycket med mitt gymnasiearbete. Nu ska jag ut i pissvädret för att gå prommis med jycken, sen blir det att skriva en projektbeskrivning om mina bilder till slututställningen. 

fråååågestund

16:37:05 - 2014-03-19 / 6 kommentarer
kör en frågestund så go crazy med frågorna!

du gör mig glad och galen

22:46:51 - 2014-03-17 / 1 kommentarer
Untitled #7
 
Untitled #7 by emma-flygare featuring a long jacket
 
Mycket av min tid går åt till att drömma mig bort och inspireras av våren och vårens alla grymt snygga kläder. Senaste veckan har jag uppdaterat min garderob, lite lagom kraftigt sådär, hehe. Köpt en lång kofta (den på bilden), jeans, en väska och en topp. Jag älskar nya kläder och nya saker gör mig verkligen lycklig. Orkar inte hålla på att oroa mig för pengar och jobb, jag lever i nuet och jag vill vara glad och lyckligt just nu, därför gör jag saker som tillfredsställer mig. punkt.
längtar verkligen tills jag kan gå klädd i mina nya outfits, gillar stilen jag kommer ha med enkla och stilrena kläder, som jag matchar med mina dyrbaraste diamanter, mina väskor. den nya väskan jag köpte är en investering i sig, liten, svart läderväska som kommer användas flitigt. våren kom nu!!
 

pajama pant

18:16:20 - 2014-03-14 / 0 kommentarer
 
Var inne på monki och testade dessa sköna byxor som känns precis som pyjamasbyxor. det var lite svårt att ta byxorna på allvar eftersom de var så sköna, haha. funderar nu starkt på att skaffa mig ett par när studiebidraget kommer. annars är det ju liksom bara jeans jag använder så det kan vara kul att ha på sig någonting annat. en annan bra grej är att dessa byxor satt verkligen löst på mig, som har kortare ben (inga modellånga ben) och fläsk på låren. annars så är byxor som ska vara lösa, tajta på mig. men dessa var lite högre i midjan, bra i längd (på mina ben!!) och icke åtsittande. me gusta mucho
 

fredag och helg

18:05:54 - 2014-03-14 / 0 kommentarer
 
Äntligen fredag idag, dessa två veckor har gått sjukt fort, tycker jag. Vi har just nu projekt i skolan, då bryter vi av från vårt vanliga schema och jobbar med ett projekt i tre veckor. vårt projekt är våran slututställning som vi ska ha i början på maj. jag går ju fotolinje så vi ska visa våra verk i form av utställning så det är massor som fixas, sponsorer, tryck, affischer osv. denna vecka har varit superbra, fint väder med massor med sol, skolan har varit hur chill som helst (nästa vecka blir ännu lugnare), jag har shoppat en massor, hehehe. kan visa er allt i ett inlägg.
ikväll är det let's dance som jag självklart ska se på, det är så himla roligt och jag älskar david hellenius haha, förhoppningsvis blir det någon god middag, halloumiost... mmm..
 

james blunt

23:35:34 - 2014-03-12 / 0 kommentarer
 
Denna kille lyssnar jag på just nu. Hans senaste album moon landing är så gryyyym. brilliant. älskar typ alla låtar.

en perfekt dag

15:14:00 - 2014-03-12 / 0 kommentarer
 
 
hejsan på er. kom hem för en liten stund sedan och håller på att lyssna på imagine dragons konserten som var igår på itunes festival, kan inte den vara här i sverige? konserten är grym förresten! undrar varför inte coldplay konserten har lagts upp, det är ju den jag vill seeeee. aja.
idag har det varit en väldigt bra dag, hade utvecklingssamtal i skolan klockan halv elva. efter det åt vi en grymt god lunch som skolan stod för idag. efter det gick jag och emma på stan. vi var inne på weekday och såg att de hade 30% rabatt på deras jeans, hur bra?! och bara för att så hittade jag de perfekta jeansen, jag som behövde jeans också!! De är perfekt blåa, croppade och slitna nertill, sjukt snygga, fick också med mig en fin långärmad tröja i svart. hittade många godbitar inne på weekday, älskar den enkla och stilrena stilen.
annars har allt bara gått som en dans idag, allt har varit bra. vädret, humöret, shoppingen, maten, sällskapet, ja allt. påvägen hem var vi jättesugna på något fruktigt, så vi gick in på coop och de hade extrapris på froosh smoothie, 15 kr för dessa kirrade vi. det blir ett perfekt mellis lite senare.
 
nu ska jag ut på en promenad med hunden, resten av dagen ska jag ägna mig åt datorn, laga en god middag, träna lite och plugga lite.
 

kärleksmums

17:26:27 - 2014-03-08 / 2 kommentarer
 
 
Dessa blev så sjukt goda, mina bästa kärleksmums hittills. Har precis avnjutit en godbit och har också varit i bromma med mamsen. vi har köpt massor med kläder till mormor, jag fick även med mig ett par mysbyxor hem, gråa med små vita stjärnor på. kommer användas flitigt här hemma då jag älskar mjuka och mysiga kläder. blev inget springa, kände inte att tiden fanns men ska köra lite 7 min workout istället. sen är det att bege sig till middagen och mellomyyyyys. jag tror på anton ewald ikväll, han är så himla fin och snygg. *slickar sig om munnen* höhöhöh

rågmjölscones

12:58:13 - 2014-03-08 / 2 kommentarer
 
 
hejhejhej
lördag idag och dagen har än så länge börjat bra. gick upp vid tio och gjorde rågmjölscones till frukost, superdupergott var det. efter det var det bara och sätta igång och städa i huset, sen började jag baka kärleksmums och den här gången blev den riktigt lyckad. ska smaka på den snart för att få känna resultatet. dagen är fullspäckad, ska följa med mamma och handla lite, sen ska jag ut i det fina vädret och springa, kanske övningsköra om jag hinner med det. ikväll blir det middag med vänner och mellomys. en bra lördag att se fram emot.
 
receptet finner ni på scones.se, superbra sida med massor med sconesrecept, har använt mig av den i flera år. ha en bra dag!
 

Fkcnfkdnzkdlzmnxkd

13:54:27 - 2014-03-03 / 1 kommentarer

hotellfrukost hemma

15:26:05 - 2014-03-02 / 0 kommentarer

Idag tog jag tiden att göra ordning en riktigt härlig frukost, längesedan var det. Bakade scones och dukade upp en riktig hotellfrukost på tallriken. Nu ska det tvättas och chillas, sen när bär det av till fotbollsträningen utomhus. 

Ha en bra söndag! 

söndag

14:27:46 - 2014-03-02 / 0 kommentarer
 
 
Den här söndagen tillbringas för det mesta med datorn. Jag ska redigera bilder, spela candy crush, bläddra igenom tumblr och kolla på one tree hill. Ska också klämma in någon tvätt av kläder också, för nu börjar skolhelvetet igen.
 


kontakt:
[email protected]

Follow on Bloglovin