första sushin
00:20:00 - 2017-06-30 / 0 kommentarer
När vi väl kom fram till vårt boende i Nerima var det bara att göra ordning sig lite snabbt, byta om och äta middag på en sushirestaurang nära, klockan elva på kvällen cirka... Vi möts av en skjutdörr, precis som vi tänkt oss, och inne i restaurangen ryms bara några få sittplatser, en stor bänk där kocken gör sushi bakom. Ölen är i stora flaskor och smakar perfekt i kvällsvärmen just där och då.
In kommer sushi, fisksoppa och grönt te. Vi får en lektion av vår värd i hur man äter sushi japan-style, med händerna och lite soya, annars tycker jag ju om soya, men min ''lagom'' mängd är för mycket hehe. Fiskbitarna är tjocka och vissa bitar får man tugga extra mycket, bläckfisken tillexempel....
Precis som vi vill ha det, lokalt, genuint och hemtrevligt
Sushin med forellrom var godast, ägget högst upp, rullarna och de möra fiskbitarna.
Nu är klockan snart halv åtta på morgonen, dags att se Japaaaaan