inspiration: dream home

11:42:49 - 2013-12-31 / 0 kommentarer
 

nytt: grå bas

13:07:00 - 2013-12-30 / 1 kommentarer
 
 
 
 
 
// kofta från & other stories //
 
Detta snygga basplagg hittade jag i fredags på mellandagsrean på & other stories som förövrigt är min nya favoritaffär. Jag gillar deras stilrena stil och deras koncept, allt känns lyxigt men samtidigt enkelt och medvetet. Jag hade ändå tänkt köpa koftan även om den inte skulle vara på rea, men tydligen så var den det så gissa hur glad jag blev. Koftan kostade 225 kr istället för 450 kr, hur bra?
 

god morgon

11:32:55 - 2013-12-30 / 1 kommentarer
 
// Tjockisfrukost, äggröra och bacon, min favorit! //
 
Idag blir det en slödag i sängen med lite grey's anatomy tittande och bokläsande. Klämmer in lite matpauser också, höhö. Jag kanske pallrar mig ut senare om jag orkar, ska nog träffa vännerna också. Just nu väntar jag på paket från posten så vi får se när de dyker upp..

canon powershot g15

20:21:00 - 2013-12-29 / 1 kommentarer
 
 
Jag har gått och gjort ett galet köp. Har köpt mig en kompaktkamera som jag kan ha med mig överallt nu, en kamera som är lättare att ta med sig istället för att kånka runt med en tung systemkamera. Fördelen med denna är att jag kan fota i RAW och med manuella inställningar och på köpet är den ju snygg också. Har mycket att se fram emot nu tillsammans med min nya kärlek, tillexempel turkiet i påsk och studenten.
 
Följ mig på twitter, där heter jag emmaflygare1 ! :)

halva veckan ungefär

19:30:21 - 2013-12-11 / 1 kommentarer
 
 
 
 
Nu har nästan halva veckan gått av sista veckan här. Det har gått otroligt fort, i måndags trodde vi att veckan skulle gå segt, men icke! Igår jobbade vi ganska mycket med att ta foton för vi fick ett nytt uppdrag så det blev en lång dag. Åt god lunch som ni ser ovan. Idag har vi varit lediga från jobbet så jag har sovit ut, vi har ätit god kycklingkebab för BILLIG peng och sen har vi haft vår sista spanskalektion här. Det rullar på allting så jag tror det kommer gå fort nu. Längtar hem men samtidigt vill en del av mig inte åka, haha. Ikväll har vi varit ute och sprungit, jag och nicolina, hurtigt av oss att komma ut, och stolt är jag för att jag pallrade mig ut för att springa! Nu vankas det dusch och sen god middag :)
 

måndag i barcelona

18:54:34 - 2013-12-09 / 2 kommentarer
 
Hej och hå. Nu tänkte jag berätta om min dag som förövrigt har varit bra, även fast det är måndag, men det märks inte här i Barcelona för här är nästan allting bra, höhö. Sista måndagen i Barca då haha, nu blir varje dag den ''sista''.
 
Dagen började med att jag chillade galet och tog mycket tid på mig med sminket och allt annat eftersom jag skulle haft mina egna tider idag då jag och felicia bestämde oss för att fota själva och träffas vid lunch. Men icke, precis när jag blivit klar med skorna och allt så bombas mobilen med sms från Felicia och ett mail från vår chef där det står att vi ska komma till kontoret idag så fort vi kan för vi ska istället få information om en ny fotouppgift.
 
Vi kom till kontoret vid elva och var utanför dörren därifrån vid tolv så det var ett kort besök, resten av dagen har vi varit lediga. Köpte förresten en choklad croissant för 85 cent, BILLIGT. Den satt fint den, åh ja. Efter kontoret åkte vi till Primark som blandannat finns i gallerian La'Illa. Primark som annars brukar ha ett överflöd av hungriga spanjorer på helgerna var ganska folktomt och det gick fort i kassan vilket uppskattades av oss.
 
Efter Primark åkte vi till Ikea (!!!!!) vilket var lite kul, haha. Det kändes som att man var i Sverige då alla möbler och saker hade sina originella namn på svenska. På ikea åt vi kötbullar med pommes och sås, pommes äts det mycket av här i Barcelona (patatas fritas). Jag drack också en varm choklad med vispgrädde, det var mycket efterlängtat kan jag säga. Efter lunchen gick vi igenom ikea och drömde lite om framtida lägenheter tills vi kom till kassan och efterbutiken där jag köpte pepparkakor, julmust och choklad som jag ska bjuda min värdinna på nångång i veckan.
 
Det var mycket smidigt att åka till och från ikea, tog bara en buss från Plaza Espanya och det gick fort också, max en kvart med el bus. Nu är det bara att chilla och ta en tidig kväll för vi ska upp tidigt imorgon, ska vara på flygplatsen klockan nio och börja fota en massa business snubbar som anländer för ett HP event som ska hållas här i staden. Adios!

dagen i bilder

18:52:42 - 2013-12-07 / 1 kommentarer
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag började vi dagen med en crepeslunch, jag åt en crepe med smält ost och serranoskinka, det var såååå gott och väldigt mättande. Efter det var vi inne på Sephora för Felicia skulle köpa smink och jag skulle köpa en pennvässare, haha. Efter det har vi bara gått omkring och strosat, köpte jordgubbar och mumsade på också. Vi gick vid stranden när vi skulle röra oss hemåt och det blev en ordentlig promenad som resulterade i många fina bilder. Ikväll ska jag bara chilla galet med mina chips och min cocacola för imorgon på förmiddagen ska vi ut och springa 5 km och gå promenad cirka 5 km, hurthurt!
 
Ha det gött
 

lördag

12:44:11 - 2013-12-07 / 1 kommentarer
 
 
 
 
Lite blandade bilder i Barcelona.
 
Hejhejhej, hoppas ni har en bra helg.
Gårkvällen var jättemysig och trevlig, vi tog några drinkar och öl på en bar/ restaurang och beställde även in en jättegod nachotallrik med massa smält ost och guacamole, supergott var det och kvällen var bara allmänt trevlig med jessy och nicolina. Nu ska jag iväg och äta crepes till lunch, får se om det blir en med massa sött eller ''matcrepe''. Gott ska det nog bli iallafall. Vi hörs!
 

BCN

17:55:00 - 2013-12-06 / 0 kommentarer
 
 
 
photography: me
 
Idag har vi bara strosat omkring på vår lediga fredag. Ikväll ska vi ut och ta en mojito och kanske lite nachos eller nåt, ska bli myyyyyyyys. Snart är det bara en vecka kvar och det känns så overkligt. Första veckan gick långsamt och andra veckan gick hur snabbt som helst så vi får se hur sista veckan går. Jag saknar iallafall inte Sveriges väder...

instalately barcelona

23:01:13 - 2013-12-05 / 0 kommentarer
1. dagens lunch i området Born, det var typ som en quesadilla eller nåt, fast det var italienskt, fyllningen jag beställde var jamon serrano, mozarellaost och svamp. Såååå gott och mättande, äter gärna det igen! // 2. Provar finfina kläder på & other stories, köpte idag denna tröja ovan och ett fint linne i benvitt.
 
3. De senaste dagarna har solen stått högt upp på himlen och värmt våra bleka ansikten, saknar precis inte Sveriges väder när det är som vår här, loooove it. // 4. Godaste hamburgarna jag ätit på en restaurang i köpcentret Diagonal Mar, mycket prisvärt och mycket stora hemlagade hamburgare. Deras pommes var to die for också.
 
5. Utsiktsbild från Montjuic, så fint, men det var knepigt att ta sig upp då vi kom till ett ställe där man kunde åka linbana upp till toppen, men det var svindyrt. Senare efter att vi stått och velat insåg vi att man kunde ta bussen gratis upp // 6. Har gått och blivit kär i denna fina butik, kläderna, sminket, nagellacken, skönhetsprodukterna, me gusta todo!
 

grafitti i barcelona

12:18:47 - 2013-12-04 / 0 kommentarer
 
 
Just nu sitter jag och Felicia på kontoret och redigerar en massa bilder som vi har tagit. Snart ska vi visa dom föra våra ''chefer''. Det är alltid lite nervöst att visa bilderna för man vet inte vad dem ska tycka, men vi jobbar ju ändå gratis så lite nöjda borde de bli iallafall. Efter vi är klara här så ska vi äta lunch på ett tapasställe, mycket taggad! Jag kommer vara jättehungrig för att här äter man lunch senare än vad man är van vid i Sverige, men då längtar man efter maten ännu mer och uppskattar det mer.
 
Ni får ha en bra onsdag!

på skolans terrass

18:43:14 - 2013-12-03 / 1 kommentarer
 
 
 
Ni får gärna ställa frågor om resan eller om vad som helst! Om det blir många frågor så svarar jag på dom i ett inlägg.
 
 

snapshots från barcelona

18:05:00 - 2013-12-03 / 0 kommentarer
 
 
 
 
 
Idag har det varit underbart väder här i Barcelona. Det har känts som sommar så jag är inte så taggad på att åka tillbaka till kalla Sverige om dryga två veckor. Tiden har gått så fort och idag fick vi lite ångest över det, hur ska vi hinna med allt som vi inte har gjort hittills? Jag är fortfarande lite het om kinderna från dagens sol. Vi har gått runt och hittat lite mer avlägsna platser som har en annan slags charm än vad Barcelonas innerstad har.
 
Nu ska jag ta det lugnt innan middagen serveras här hemma i mitt spanska hem, hoppas det blir något gott och nytt som det har blivit för det mesta här.
 

en vecka i barcelona

20:01:03 - 2013-12-01 / 1 kommentarer
 
 
 
 
 
Idag har varit en ganska lugn dag. Fick lite sovmorgon och tog det lugn ända till klockan blev två för då skulle vi ut i det fina vädret (sol idag och 14 grader) och åka till berget Montjuic som hade en jättefin utsikt, dock vill vi till ett annat berg så man ser ut över havet och staden samidigt. Montjuic var iallafall jättefint, men inget annat speciellt, utsikten var höjdpunkten. Efter vi varit där gick jag och Felicia till stranden, då det redan blivit mörkt. Vi kollade in lite vad som fanns där eftersom jag inte hade varit där än. Jag kände lite på vattnet som var varmare än vad jag trodde och så kollade vi in restaurangerna som fanns där, jättefint var det men vill dit igen när det är dagsljus. Vi hittade även en offentlig wifi hotspot så jag passade på att skypa med familjen.
 
Det har nu gått en vecka sen vi kom fram till Barcelona. Jag kan inte bestämma mig om tiden har gått fort eller inte. Dagarna är långa, men det går ändå fort så vi får se hur jag känner efter vecka 2. Som det ser ut nu känns två veckor väldigt långt. Jag längtar liiiiiiiiiite hem, men det är najs att uppleva vardagen här för den är mycket bättre än i Sverige, höhö. Ikväll blir det att sova och läsa en bok :)


kontakt:
[email protected]

Follow on Bloglovin