första sushin

00:20:00 - 2017-06-30 / 0 kommentarer
 
När vi väl kom fram till vårt boende i Nerima var det bara att göra ordning sig lite snabbt, byta om och äta middag på en sushirestaurang nära, klockan elva på kvällen cirka... Vi möts av en skjutdörr, precis som vi tänkt oss, och inne i restaurangen ryms bara några få sittplatser, en stor bänk där kocken gör sushi bakom. Ölen är i stora flaskor och smakar perfekt i kvällsvärmen just där och då.
 
 
 
In kommer sushi, fisksoppa och grönt te. Vi får en lektion av vår värd i hur man äter sushi japan-style, med händerna och lite soya, annars tycker jag ju om soya, men min ''lagom'' mängd är för mycket hehe. Fiskbitarna är tjocka och vissa bitar får man tugga extra mycket, bläckfisken tillexempel.... 
 
 
Precis som vi vill ha det, lokalt, genuint och hemtrevligt 
 
 
 
Sushin med forellrom var godast, ägget högst upp, rullarna och de möra fiskbitarna.
Nu är klockan snart halv åtta på morgonen, dags att se Japaaaaan

doha 28 juni

17:37:15 - 2017-06-29 / 0 kommentarer
 
Hej på er! Hoppas ni alla mår bra, här är det finfint. Efter lite om och men är vi nu äntligen i Japan. Klockan står snart halv ett på natten och det har hunnit blivit fredag. Vårt flyg till Doha blev såklart försenat med två timmar och därför missade vi flyget till Japan. Nästa skulle gå ett dygn senare så vi får betalt hotell av flygbolaget och har en hel dag och kväll att spendera i Doha.
 
 
 
Hotellet var sjukt fint och vi fick en svit att dela på som hade grym utsikt från alla fönster mot alla skyskrapor och havet. Doha bjöd på 40 grader bastuvärme och strålande sol. Vi kunde ju inte bara sitta inne hela dagen så vi beger oss ut med bil och chafför och får en liten sightseeing tur. 
 
 
 
 
Palmer vid vattnet och besök på en stängd marknad gav lite fina bilder iallafall, efter turen spenderar vi tid i en shoppinggalleria och provar lite nya maträtter i mataffären. 
 
 
 
Fanns så mycket fina saker man kunde köpa, mycket utsmyckade färgglada lådor och tyger. Började drömma bort till min drömlägenhet och allt man vill frakta hem. 
 
 
 
Efter sol och bad och en välbehövlig powernap besökte vi Souq Wakif, en kvällsmarknad bara några minuter från vårt hotell, gångavstånd. Jag älskar verkligen marknader och strosa omkring, kolla på alla människor, kolla på alla fina saker, drömma sig bort lite, tycka synd om alla smådjur som var i bur för försäljning, äta lokalmat med lokalbefolkning. Detta var självklart favoriten. Vi åt spett av lamm och kyckling, nygrillat som man lindar in med bröd och ruccola, doppar i hummus, yughurtsås eller tahini, vad du gillar och pressar lite lime. Smakharmoni deluxe i munnen! 
 
 
 
 
Det mest intressanta för mig är att se hur allt görs, här gör de bröd i en lertunna, likt naanbröd, men på deras vis. Brödet var kryddat med massor med olika kryddor och smakade gudomligt. Det bästa med brödet i Doha var att det inte känns mäktigt i magen, det sätter sig inte så man kan äta hur mycket som helst utan att känna lite skuld ;) 
 
 
 
 

BUNS OCH BUBBLIGT

20:35:00 - 2017-06-24 / 0 kommentarer
 
 
Hej på er!
Tänkte försöka dra igång bloggen så gott det går, dels för mig själv och dels för att det bara är roligt. Har ju en massa att dela med mig av, or not, haha. Det återstår att se. Nej, men mest för att ha något projekt under sommaren och framförallt när jag ska spendera nästan en månad i Japan snart, så jag tänkte dela med mig större delen av resan här med najsiga bilder, har införskaffat mig en ny kamera nämligen (igen) 
 
I veckan var jag och goda vänner på EAT's sommarterras som ligger i Moodgallerian. De har grym mat och riktigt bra priser på cava och bubbligt rosévin, hett tips att gå dit om ni är större sällskap och vill ha en trevlig kväll. De stänger kl 01 och det spelas najs musik också. Rekommenderas varmt. Jag älskar ju buns och asiatisk mat så detta är perfekt, dock är tydligen buns sjukt onyttigt haha vilket jag blev lite ledsen över, men men. Ät minst två, helst tre om det är middag! Kör hårt :) 
 


kontakt:
emmaflygare@live.se

Follow on Bloglovin