hemgjord granola

17:24:55 - 2014-08-22 / 2 kommentarer
 
Idag har jag gjort hemgjord granola och den blev grym! Har letat på internet efter det perfekta receptet med bara goda ingredienser, men inte funnit något så jag har fått knepa ihop en blandning själv. Det handlar om att gå på känsla, jag tycker inte om specifika mått utan kör på bara. Dock hade jag några riktlinjer från Leilas recept, hur mycket olja och honung man ska ha i förhållande till hur mycket gryn och flingor man har i.
 
Jag valde att ha med havregryn och rågflingor, ville egentligen ha dinkelflingor också, men hittade inga. 5 dl havegryn och 4 dl rågflingor blandade jag i en skål och hällde sedan allt på en plåt med bakplåtspapper. Blandade 1 dl rapsolja och 1 dl honung i en mindre skål, ringlade allt över grynen och blandade in allt ordentligt. In i ugnen på 175 grader i 20 minuter, blanda runt efter halva tiden. Låt stå och svalna.
 
I min granola har jag lite torkade bär/ frukter och kokosflingor, eller skivor, vad man nu ska kalla dem. Du kan ha vilka torkade frukter och bär som helst, men det jag hade i var gojibär, blåbär och tranbär. Jag la en rimlig mängd på en skärbräda och försökte hacka de torkade bären med en stor kniv för att få lite mindre bitar så det kunde fördela sig jämnare i granolan. Granolan blev lite sötare än vad jag trodde, så nästa gång ska jag testa en annan variant, ska bara komma på hur jag ska göra haha, mindre honung kanske?
 

fredag

17:02:40 - 2014-08-22 / 0 kommentarer
Och så var det fredag igen, känns typ som vilken dag som helst eftersom jag inte gör något speciellt om dagarna nu för tiden. Om jag jobbar gör jag det på kvällar vilket betyder att på dagarna gör jag nada. Idag har det varit en produktiv dag iallafall, kan man säga. Gick upp kvart i sju imorse för att gå promenad med hunden, vid tjugo över åtta fick jag skjuts av mamma till bilskolan för att ha körlektion. Det är så kul att köra bil, haha, lektionen gick jättebra förövrigt. Vid tio var jag hemma igen, pigg och alert och funderade på vad jag skulle göra åt dagen.
 
Blev en god lunch och sedan åkte jag och syster för att handla mat så mamma slipper göra det efter jobbet. Det är så kul att handla mat också, bara att plocka ner massa nyttigheter man själv vill ha höhö, middagen fixade vi också, det blir färsk pasta med grilladkyckling och hemgjord tomatsås, såå gott. Tanken var att vi skulle gå hem från coop, men påsarna blev så tunga så det sket vi i, höhö. Ikväll blir det som sagt fredagsmiddag med mamma och syster, sedan ut för att träffa emma och nicoo. Pössspösssss
 
 

SAN FRANCISCO I HÖST

13:54:24 - 2014-08-21 / 1 kommentarer
 
I höst åker jag till San Francisco!!! Ska bli så himla roligt och är så taggad, haha. Vi åker i slutet på oktober och hittade sjukt grymma flygbiljetter utan långa stopp så vi behöver inte övernatta i någon stad. Undrar om det finns någon där ute som har några San Francisco-tips? Områden, butiker, elektronikaffärer, shopping, restauranger, museum, parker, orter utanför, vill ha allt! Har redan lite koll på saker jag vill titta på och besöka, men hemliga smultronställen är inte helt fel att hitta. Det här senaste året från november förra året kommer vara min på-resande-fot år, var ju i Barcelona innan julen, turkiet i påsk med laget, grekland i somras och nu USA :)
 
Just nu håller jag på att plugga körkortsteori och det går förvånansvärt bra, jag har liksom ett flyt och tycker det är helt okej. Jo, varför? För jag vill ha det här jävla körkortet haha, så då pluggar jag och är förberedd inför varje lektion så jag kan göra så bra som möjligt ifrån mig. Nästa lektion är imorgonbitti.
 

höstinspiration

21:39:42 - 2014-08-20 / 0 kommentarer
 
Svart, stickat, naturligt, stilrent
 

listen to carrie

23:05:58 - 2014-08-19 / 0 kommentarer
 
 

b/w

17:10:34 - 2014-08-19 / 0 kommentarer
 
Glider för det mesta runt i min nya vitgråa kofta från monki, den är så mys och jag gillar mys, haha.
Vad händer annars då? Igår jobbade jag på kvällen vilket var världens segaste arbetspass som
jag någonsin varit med om. Vi var överbemannade och hade knappt några kunder alls, jag hade
 två kunder på hela kvällen så det var sjukt segt att stå där bara vid kassan, men men, intjänade
pengar är alltid najs. Idag har jag haft körlektion och är så grymt taggad på detta körkort nu, fick också
ett mail som innehöll anställningsavtal så nu har jag två jobb, yes!! Nu chillar jag bara
inför fotbollsträningen ikväll. Hoppas ni haft en bra dag!
 

monki pants

14:22:01 - 2014-08-18 / 0 kommentarer
 
Mina nya, snygga fancy pants som jag införskaffade mig inne på monki i lördags. Så grymt nöjd med dessa skönheter, me gusta mucho. Just nu har jag precis skickat iväg en jobbansökan och tidigare i förmiddags var jag på rekryteringsträff och intervju på friends arena. Det kändes bra där och såg rätt ljust ut, så jag hoppas det blir något, får besked inom en vecka. Nu ska jag gå promenad med hunden och senare ikväll är det jobb som väntas.
 
Ha en bra måndag! Nu märker man verkligen att vardagen är igång då skolorna börjar och jobben börjar. Själv har man ju dagarna lediga så det känns lite konstigt att inte komma tillbaka till någon skola. Nu kan jag iallafall fokusera på övningskörningen så det är gött.
 

tumblr

11:19:23 - 2014-08-18 / 0 kommentarer
 
emmaflygare @ tumblr 
 

CERAMIC SHOP

20:59:57 - 2014-08-17 / 0 kommentarer
 
 
Denna fina keramikworkshop stannade vi till vid när vi var på Samos. Så fina grejer fanns det så vi köpte med oss två stora skålar och två mindre skålar. Dessa keramikworkshops fanns det många utav längs med vägen uppe i bergen. Det var värt att åka bil och se ut över den gröna ön.
 
Nu sitter jag och syrran i köket med våra datorer och håller på att pyssla. Hon köpte en ny dator tidigare idag, en macbook air, är så avundsjuk hehe. Älskar nya datorer och denna är så naaajs.
 

list of thoughts

01:54:44 - 2014-08-17 / 0 kommentarer
- skolan börjar för alla barnen, vad fan ska jag göra? - vi har inga lov längre - att få jobb är som att vänta på ett mirakel - livet i filmerna är så mycket bättre i verkligheten - dagens citat: "mina endorfiner befrias när jag shoppar" - jag - tumblr = drömvärld 

idag

19:57:58 - 2014-08-16 / 2 kommentarer
 
Tog en cykeltur till Kista galleria för att genast åka och titta på de snygga byxorna jag skrev om förut. Ack så snygga de var, satt jättebra och så härliga ockå. Det resulterade i ett köp, och sedan i ett storköp för jag hittade grejer hela tiden och gick in och ut ur omklädningsrummen med jämna mellanrum. Det slutade med att jag spenderade över en timme i butiken för medans väntade jag på min syster, haha. Utöver brallorna fick jag även med mig hem en vit t-shirt och en kofta, som jag älskar.
 
Efter köpen på monki köpte vi fika, åt en varm laxbagel och drack islatte, vilket satt väldigt bra eftersom jag knappt hade ätit nånting under dagen och då var klockan cirka fem. Fick sedan skjuts hem av pappa och nu sitter jag här med min nya (mys)kofta och bara myyyyyser.
 

fancy pants

12:37:32 - 2014-08-16 / 0 kommentarer
 
Dessa skönheter är mitt nya offer som jag siktat in mig på. Ett par byxor, kan verkligen inte få nog av snygga byxor som sitter som en smäck. Jag har ju ett par svarta, fina byxor, men vill ha ett par till för variationens skull. Och det är perfekt att byxorna är croppade eftersom då kommer de sitta bra i längden för jag har inte dessa långa, smala ben. Ett par vanliga byxor på mig som är ''normala'' i längden blir alldeles för långa, därför kan jag typ bara ha croppade byxor. Älskar denna färg också, blir perfekt nu i höst och sedan till våren nästa år. Måste prova dessa asap!
 

acne archive

18:02:37 - 2014-08-15 / 0 kommentarer
 
Idag besökte jag Acne Archive som ligger på Torsgatan 53 i Stockholm, där hittar du Acnekläder
från tidigare kollektioner för billigare pris, typ outletpris. Hur billigt det är beror på vem du frågar, men
jag handlar hellre där och hittar godbitar som verkligen känns värda pengarna istället
för att handla för deras vanliga priser, som jag då inte ens skulle göra. Jättenajs butik, personalen är trevlig och hjälper mer än gärna till, mycket finns på deras lager så allt hänger inte ute. Det var så jag hittade dagens fynd.
 
 
Fick med mig en perfekt svart t-shirt hem. Kalla mig tokig, fånig, vad som helst, men det är svårt att hitta
den perfekta t-shirten som verkligen sitter bra och inte får en att se större ut än vad man är. Denna
svarta som jag hittade sitter inte tajt, men heller inte oversize och urringningen är perfekt. Jag gillar
lite högre urringningar, inte ända upp till halsen, utan det ska sluta lite under
nyckelbenen och det gör denna. Mycket nöjd med mitt lilla köp.
 

iskaffe

11:26:18 - 2014-08-06 / 2 kommentarer
 
Iskaffe eller islatte som vi säger här i sverige drack jag mycket av när jag var i Grekland, det var typ deras grej och fanns överallt att köpa. Jag älskar kallt kaffe och också kaffeglass, men varmt kaffe smakar blä. Istället för att köpa islatte här hemma i sverige för nästan 40 kr så gör jag det själv istället. Har införskaffat vaniljextrakt tillochmed för att få det lite sötare och så smakar det godare också. Fyller ett vanligt glas med några isbitar, en skvätt vaniljextrakt, håller upp mjölk och ovanpå häller jag i 1-2 msk starkt kaffe.
 
Jag är redan uppe, pigg och alert. Har redan hunnit med massor med saker, eller ja massor och massor. Har tagit tummen ur röven iallafall, finally! Gjorde sällskap med Emma till hennes bilskola och så skrev jag in mig där också, så nu har jag massa körlektioner uppbokade kommande veckorna så detta ska äntligen bli av, taggad på körkortet, alltså. Nu ska jag glo på orange is the new black och göra ännu ett glas med iskaffe.

boyfriend

11:51:00 - 2014-08-05 / 0 kommentarer
 
Mina nya favoriter, ett par boyfriend jeans från H&M. Kostade 199 kr så det var så värt det, dessutom är de jättesköna att ha på sig. Längtar liiiite till hösten nu.
 

snaps / first day

13:25:42 - 2014-08-04 / 1 kommentarer
Balkongen och utsikten på hotellrummet
 
Syster
 
Första doppet i det finaste och klaraste vatten jag sett
 
Stranden vid hotellet
 
Jag chillar..
 
..och testar balkongen
 
Första dagen på resan, har haft en väldigt bra vecka med sol, bad, god mat och utflykter. Vi var på ön Samos som tillhör Grekland, bodde i byn Votsalakia som har en lång strand som låg 80 meter från hotellet så det var najs.
 

supersmoothie

10:48:27 - 2014-08-04 / 0 kommentarer
 
 
Godmorgon!
Börjar dagen med en supersmoothie, vi hade en mix med olika frysta bär och grejer med samma namn så testar den mixad med youghurt. Nu ska jag se på orange is the new black och leta lite jobb. Ha en bra dag allesammans!

right now

20:31:00 - 2014-08-03 / 0 kommentarer
 
Pysslar med bloggen, läser en av nya böckerna, tänkte att jag skulle ta mig an den här boken som ska vara bra, inte riktigt min typ av bok som jag brukar läsa men vill testa något nytt så vi får se. Håller på att redigera bilder från resan så det är på gång! Plus jag sitter utomhus i detta grymma väder, älskar temperaturen på kvällen, haha.

sunday funday

20:10:00 - 2014-08-03 / 0 kommentarer
 
Nu är jag på svensk mark igen. Landade 23.35 igårkväll och var hemma innan klockan ett på natten, dock tog det ett tag att somna eftersom jag var tvungen att äta något (hade inte ätit middag pga allt sög på flygplatsen i greece) och packa upp lite smått, sen var jag bara tvungen att se ett avsnitt av orange is the new black. Inte fått så mycket sömn heller för den delen, vaknade av ovädret och åskan imorse också och sedan vaknade jag vid nio/ tio eller nåt och kunde inte somna om.
 
Det blev en tripp till bromma blocks tillsammans med mamma och syrran för att köpa nya böcker, har läst mina fyra böcker nu som jag köpte på min födelsedag så behövde nya. Fick även med mig ett par snygga jeans och lite annat smått (underkläder och strumpor). Nu ska jag läsa ny bok och senare se på Divergent-filmen, som för övrigt är sjukt bra som bok, läste ut Insurgent på typ tre dagar på resan, tips!!
 


kontakt:
[email protected]

Follow on Bloglovin