doha 28 juni

17:37:15 - 2017-06-29 / 0 kommentarer
 
Hej på er! Hoppas ni alla mår bra, här är det finfint. Efter lite om och men är vi nu äntligen i Japan. Klockan står snart halv ett på natten och det har hunnit blivit fredag. Vårt flyg till Doha blev såklart försenat med två timmar och därför missade vi flyget till Japan. Nästa skulle gå ett dygn senare så vi får betalt hotell av flygbolaget och har en hel dag och kväll att spendera i Doha.
 
 
 
Hotellet var sjukt fint och vi fick en svit att dela på som hade grym utsikt från alla fönster mot alla skyskrapor och havet. Doha bjöd på 40 grader bastuvärme och strålande sol. Vi kunde ju inte bara sitta inne hela dagen så vi beger oss ut med bil och chafför och får en liten sightseeing tur. 
 
 
 
 
Palmer vid vattnet och besök på en stängd marknad gav lite fina bilder iallafall, efter turen spenderar vi tid i en shoppinggalleria och provar lite nya maträtter i mataffären. 
 
 
 
Fanns så mycket fina saker man kunde köpa, mycket utsmyckade färgglada lådor och tyger. Började drömma bort till min drömlägenhet och allt man vill frakta hem. 
 
 
 
Efter sol och bad och en välbehövlig powernap besökte vi Souq Wakif, en kvällsmarknad bara några minuter från vårt hotell, gångavstånd. Jag älskar verkligen marknader och strosa omkring, kolla på alla människor, kolla på alla fina saker, drömma sig bort lite, tycka synd om alla smådjur som var i bur för försäljning, äta lokalmat med lokalbefolkning. Detta var självklart favoriten. Vi åt spett av lamm och kyckling, nygrillat som man lindar in med bröd och ruccola, doppar i hummus, yughurtsås eller tahini, vad du gillar och pressar lite lime. Smakharmoni deluxe i munnen! 
 
 
 
 
Det mest intressanta för mig är att se hur allt görs, här gör de bröd i en lertunna, likt naanbröd, men på deras vis. Brödet var kryddat med massor med olika kryddor och smakade gudomligt. Det bästa med brödet i Doha var att det inte känns mäktigt i magen, det sätter sig inte så man kan äta hur mycket som helst utan att känna lite skuld ;) 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här:

namn:
Kom ihåg mig?
e-post: (publiceras ej)

bloggadress:


Kommentar: